Truskawki zapiekane pod koglem-moglem

Truskawki zapiekane pod koglem-moglem

Truskawki zapiekane pod koglem-moglem

Przepis na : deser

Składniki: (na 2 porcje) 200-250 g świeżych truskawek 4 duże żółtka 3 łyżki cukru 2 kropelki ekstraktu z wanilii Przygotowanie: 1. Truskawki umyć, odszypułkować, osuszyć, pokroić w plasterki i włożyć do kokilek 2. żółtka ubić z cukrem na puszystą, jednolitą, gęstą, gładką masę 3. Gotowym koglem-moglem zalać maliny w kokilkach Piec:  W temperaturze 180 stopni   do momentu ścięcia się kogla - mogla na wierzchu; może to potrwać od 5 minut do 10 max. 15 minut. Wierzchnia część ma się zarumienić i ściąć z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KreatywnePiny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.