Domowa, miękka i elastyczna tortilla pszenna

Domowa, miękka i elastyczna tortilla pszenna

Domowa, miękka i elastyczna tortilla pszenna

Zamiast kupować sklepowe (czyt. śmieciowe) tortille, lepiej zrobić je samemu- wiadomo wtedy co w nich siedzi, a siedzi naprawdę niewiele: mąka, woda, oliwa sól oraz zero... konserwantów ;) Z podanych poniżej proporcji możemy cieszyć się 9 plackami, tak miękkimi i elastycznymi, że nic się nie kruszy podczas zawijania, a przy tym bardzo prostymi do zrobienia- aż szkoda kupować i truć się chemią! Ci, którzy chcą być fit i unikają mąki pszennej wystarczy zamienić ją na pełnoziarnistą, wtedy też należy ciut zwięk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kraina Miodem Płynąca

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.