Krucha szarlotka pod pierzynką

Krucha szarlotka pod pierzynką

Krucha szarlotka pod pierzynką

Przepis na : deser

Składniki potrzebne na kruchą szarlotkę z zapiekaną pianą Krucha szarlotka pod pierzynką 4 – 5 dużych kwaśnych jabłek (najlepsze będą reneta szara lub złota, antonówki) 40 dag mąki 4 jajka 10 dag cukru pudru + 2 łyżki 25 dag masła Cukier waniliowy lub esencja waniliowa Szczypta soli Z zimnego masła, mąki, cukru pudru i żółtek zarobić kruche ciasto. Masło nożem posiekać z mąką, dodać cukier czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Korniszonki

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Katarzyna Nowak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, deser, desery, ciasto, ryby, kolacja, obiad, szarlotka, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kanapki, przekąska, mięso, pasty, pasztet, pasta, ryba, sałatka, przekąski, sałatki, pieczywo, krem, ciasta z kremami, ciasto z kremem, jabłecznik, jabłka, sałatka do obiadu, ryba w ciescie, szarlotka z jabłkami

Inne przepisy z Korniszonki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.