Ryba po grecku

Ryba po grecku

Ryba po grecku

Ryba po grecku to danie nie tylko świąteczne, ale też świetne na rodzinne przyjęcia. Sposobów przygotowania jest mnóstwo, ja robię tak jak od lat moja Mama - nic nie zmieniam, ewentualnie robię podwójną porcję :) Składniki: 1 kg filetów (dorsz lub morszczuk) 4 duże marchewki 2 pietruszki 1 seler 3 cebule 1 mały koncentrat pomidorowy 1 lub 2 duże pęczki natki pietruszki 3/4 szkl. bulionu z kostki rosołowej sól pieprz cukier jajko i bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przygotowania: Filety myjemy, kroimy ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kolorowy Przepisownik

Autor

MałaMi89

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

warzywa, tarta, pietruszka, ryby, ryba, cebula, seler, jajko, marchewka, zupa pomidorowa, bułki, świąteczne, duszone, świąteczne przepisy, dorsz, siekane, ryba po grecku, zapiekanka, zapiekanki, sposoby na jajko, ryby smażone

Inne przepisy z Kolorowy Przepisownik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.