Zupa krem kukurydziano-marchewkowa

Zupa krem kukurydziano-marchewkowa

Zupa krem kukurydziano-marchewkowa

Przepis na : obiad

Składniki: 500 ml bulionu drobiowego3/4 szkl napoju migdałowego Alpro350 g marchewki1 mała pietruszka 200 g kukurydzy z puszki lub mrożonej1/2 cebulioliwa z oliwek szczypta białego pieprzu2 łyżeczki octu winnego białego Jamarsól  migdały do posypania zupy Wykonanie:W garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek.Cebulę pokroić w kostkę - podsmażyć. Marchew i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce. Dodać do cebuli, smażyć 2 minuty.Warzywa zalać bulionem - gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kolorowotorcikowo

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.