Gruszki w piance jajeczno-migdałowej

Gruszki w piance jajeczno-migdałowej

Gruszki w piance jajeczno-migdałowej

Przepis na : deser

Składniki:2 średnio dojrzałe gruszki1/2 szkl. białego wina półsłodkiegołyżeczka margaryny/masła 2 żółtka3 łyżki cukru3/4 szkl. napoju migdałowego Alpro migdały, kawa rozpuszczalna Wykonanie:Gruszki umyć, osuszyć, przekroić na pół - wydrążyć gniazda nasienne.Na patelni rozgrzać tłuszcz - ułożyć gruszki - podsmażyć chwilkę, żeby się lekko zrumieniły.Do zarumienionych gruszek wlać wino białe - dusić aż będą miękkie.Napój migdałowy Alpro zagotować.Na parze utrzeć żółtka z cukrem. Do puszystej masy jaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kolorowotorcikowo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.