Tatar z wędzonego łososia i awokado

Tatar z wędzonego łososia i awokado

Tatar z wędzonego łososia i awokado

Dziś mam propozycję na bardzo wykwintną przystawkę dla tych co lubią zarówno wędzonego łososia jak i awokado.  Mnie osobiście takie połączenie bardzo odpowiada.  100 g wędzonego łososia w plastrach 1 awokado 1 mała czerwona cebulka 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżeczka oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz Łososia posiekać nożem. Awokado obrać ze skórki,pokroić w kosteczkę i natychmiast skropić sokiem z cytryny by nie ściemniało. Cebulkę drobno posiekać. Zmieszać razem łososia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.