Sok z aronii i malin

Sok z aronii i malin

Sok z aronii i malin

Kolejny sok z aronii,tym razem z dodatkiem malin doskonały na wzmocnienie organizmu i  jako ochrona przed przeziębieniem.   2 kg aronii 2 kg malin 500 ml wody 250 g cukru   Maliny wsypać do słoja,zasypać cukrem i odstawić na 1-2 dni by puściły sok. Po tym czasie zawartość słoja wlać do garnka,zagotować i przecedzić przez sito,pestki wyrzucić. Oczyszczoną i umytą aronię wsypać do dużego garnka,wlać wodę i gotować 20 minut licząc od momentu wrzenia. Garnek odstawić do następnego dnia po czym odcedzić owo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.