Ogórki kiszone wg Elki

Ogórki kiszone wg Elki

Ogórki kiszone wg Elki

Teraz trzeba się troszkę napracować by potem móc się nimi zajadać  Do kiszenia wybieram ogórki jędrne,zielone i nieprzerośnięte. Najlepiej zerwane rano prosto z krzaczków,a mam to szczęście uprawiać je u siebie w ogrodzie. Wyhodowane ekologicznie,bez nawozów i chemii. Dokładnie myję ogórki,koper,chrzan oraz staranne wyparzam słoiki i nakrętki,wtedy mam gwarancję,że nie popsują mi się przetwory.  Do każdego słoika na dno wkładam po gałązce kopru,2 ząbki czosnku,kawałek korzenia i liścia chrzanu. Ogó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Warto przeczytać

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.