Kruche ciasto z rabarbarem i bezą

Kruche ciasto z rabarbarem i bezą

Kruche ciasto z rabarbarem i bezą

Kwaśny rabarbar i słodka beza,połączenie idealne.  Kruche ciasto: 240 g mąki tortowej 200 g masła 2 żółtka 100 g cukru (dałam mniej) 2 łyżki gęstej śmietany szczypta soli    Beza: 5 białek 350 g cukru 1 łyżka mączki ziemniaczanej szczypta soli 50 g płatków migdałowych ponadto: 500 g rabarbaru 2 łyżki mączki ziemniaczanej Ciasto zagnieść, owinąć w folię i do lodówki na minimum godzinę.  Schłodzonym ciastem wykleić spód tortownicy (24cm),ponakłuwać widelcem i piec 20 minut w temperaturze 180 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.