Puree z dyni - baza do deserów

Puree z dyni  - baza do deserów

Puree z dyni - baza do deserów

Zawsze chętnie korzystam z sezonowych produktów. Jednym z warzyw po które najczęściej sięgam jesienią jest dynia. Wykorzystuje ją do zup, gulaszy, kaszotto i oczywiście deserów :) Zanim piękna pomarańczowa dynia trafi do deseru robie z niej puree. Można oczywiście kupić gotowe puree w słoiku, ale przygotowanie domowe nie zawiera zbyt wiele czasu, a przynajmniej dokładnie znamy jego skład :) Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: około 800 gram Składniki: 2 dynie Hokkaido (można wykorzystać inną odmianę, ja korzys... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolizje Smaków

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.