Jajeczne muffiny

Jajeczne muffiny

Jajeczne muffiny

Przepis na : śniadanie

Na 9 porcji potrzebujemy: 6 dużych jaj 1 dużą pszenną bułkę  10 dkg dowolnej wędliny pokrojonej w kostkę 10 dkg startego żółtego sera garść posiekanego szczypiorku sól i pieprz Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.  W misce roztrzepujemy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Bułkę rozdrabiamy na małe kawałki. Formę do muffinów lub kokilki natłuszczamy oliwą lub masłem, na spodzie umieszczamy kilka kawałków bułki.  Następnie dodajemy szynkę, zalewamy jajkami i posypujemy serem.  Pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolejny blog o gotowaniu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.