Ciasto bananowe à la kopiec kreta

Ciasto bananowe à la kopiec kreta

Ciasto bananowe à la kopiec kreta

Potrzebujemy: 85 g masła 50 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki mleka 2 jajka 150 g cukru 150 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 ml mocno schłodzonej śmietanki 30% 400 g serka homogenizowanego naturalnego 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 5-6 dojrzałych bananów Piekarnik nagrzewamy do  170 stopni. W małym garnuszku roztapiamy masło i czekolady, mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy z ognia, wlewamy mleko - mieszamy do połączenia się składników.  W misce ubijamy jaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolejny blog o gotowaniu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.