Cebula

Cebula

Cebula

Na świecie niewiele jest roślin o tak wszechstronnym zastosowaniu, jak cebula. To jedna z najcenniejszych przypraw, niezastąpiony składnik wielu potraw, a także samodzielny surowiec wysoko cenionych dan - zupy cebulowej, specjalności kuchni francuskiej, czy wykwintnej jarzyny do pieczonych mięs.Doskonałą przyprawą, łatwą w użyciu, jest także cebula suszona, posiadająca wszystkie właściwości cebuli świeżej. To wspaniały dodatek do wszelkiego rodzaju farszów, pasztetów, zup, sosów, placków z surowych tartych ziemn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Klaudynkowa kuchnia

Autor

klaudynamoscicka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, ryby, mielone, tarta, sosy, śledź, ryba, zupa cebulowa, ziemniak, mięso, pasta, mięso mielone, francuskie, ziemniaki, placki, pasty, pasztet, surówka, susz, ryby smażone, sos do mielonego , zupa z mięsem mielonym, śledzie w sosach, dodatki do mięs, pieczone ziemniaki, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, mięsa pieczone

Inne przepisy z Klaudynkowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.