Placuszki z cukinii z dodatkiem boczku

Placuszki z cukinii z dodatkiem boczku

Placuszki z cukinii z dodatkiem boczku

Klasyczny składnik, czyli cukinia (lub kabaczek) przemieniony w klasyczne placuszki. Dzisiaj jednak, proponuję Wam wersję nieco mniej zdrowszą, ale super super pyszną. Do tych placuszków dodałam odrobinę wędzonego boczku oraz czosnek! Spróbujcie sami! Składniki: * 2 kabaczki * 2 plastry wędzonego boczku * 1 mały ząbek czosnku * sól i pieprz * 1 jajko * 3-6 łyżek mąki gryczanej (im więcej tym twardsze placuszki) * olej Kabaczki dokładnie myjemy i ścieramy na tartce ma małych oczkach. Boczek kroimy w drobną kostk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Klasyka Gotowania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.