ROBINIA AKACJOWA - lemoniada, placuszki oraz dżem

ROBINIA AKACJOWA - lemoniada, placuszki oraz dżem

ROBINIA AKACJOWA - lemoniada, placuszki oraz dżem

Kwiaty robinii akacjowej to jedne z moich ulubionych. Są chrupiące i mają groszkowo-orzechowy posmak, co sprawia, że nawet jedzone prosto z drzewa są przepyszne :) Nadają się zarówno do dań słodkich jak i wykwintnych. Dzisiaj publikuję pierwszą część wpisu na ich temat - potrawy na słodko, natomiast jutro zaprezentuję pomysły na dania słone. LEMONIADA Z KWIATÓW AKACJI Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kasia Sarna

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.