Wielkanocny żurek na oleju rzepakowym

Wielkanocny żurek na oleju rzepakowym

Wielkanocny żurek na oleju rzepakowym

Zapraszam na żurek jak u babci z ziemniaczkami okraszonymi wędzonym boczkiem i cebulką. Ten żurek i chrupiące skwarki na ziemniakach to wspomnienie dzieciństwa. To kuchnia, do której wracam z sentymentem. Składniki pół litra gotowego zakwasu – Przepis na zakwas TU pół włoszczyzny (bez kapusty ) 3 łyżki oleju rzepakowego wędzony boczek – ok 150 gr. dwa pętka kiełbasy 2 ugotowane na twardo jajka. około 1 litra wody sol, pieprz ,majeranek do smaku liść laurowy, kilka sztuk ziela angielskiego 2 ząbki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kasia i jej kobiecy świat

Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.