Solony karmel- lekcja dla opornych

Solony karmel- lekcja dla opornych

Solony karmel- lekcja dla opornych

Przepis na : deser

Karmel. Karmelove. Ciężko go nie kochać. Kiedyś do McDonalda chodziłam tylko po lody z gorącym karmelem. Teraz lody mam w zamrażalce, a solony karmel – robię sama. Naszykujcie łyżeczki. I uzbrójcie się w odrobinę cierpliwości. Długo bałam się sosu karmelowego. Nie tego, że pójdzie w biodra. Raczej tego, że każda próba jego zrobienia kończyła się niepowodzeniem po całości. Jak nie spalonym garnkiem, to poparzeniem pierwszego stopnia przez opryskanie gorącym cukrem, czy zaschniętych na wieki wieków łyżek upaprany... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, sosy, syrop, masło orzechowe, dania na gorąco, ciasta z kremami, ciastka kremówki, czekolada, kanapki, biała czekolada, gorąca czekolada, szybka kremówka

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.