O dyniach. Purée z dyni do słoików, pasteryzowane

O dyniach. Purée z dyni do słoików, pasteryzowane

O dyniach. Purée z dyni do słoików, pasteryzowane

Oczyma wyobraźni już je widzę: poletko pełne słodkich, opalających się w słońcu dyń za południowym płotem naszego warzywnika. Mam to już nawet rozrysowane. Póki co i sad, i warzywnik, i gościnny dom zostają jeszcze chwilę w sferze planów i celów – a dynia przytaszczyła się ze sklepowej półki. Słodka, kremowa i pyszna – zakonserwowana i gotowa do użycia od razu. Zapisz Zapisz TROCHĘ O DYNI Dynia jest rośliną jednoroczną. Owoce dyni zbiera się około 14-20 tygodnia po posadzeniu – wypada to w czasie od końca lipc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Nawyk zdrowego odżywiania

Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, słoik, zupa, puree, ciasto, mus, makarony, risotto, placki, makaron, zdrowe, zdrowe przepisy, arbuz, sok, ogórki, orzechy, ziemniak, gruszka, sosy, pączki, ziemniaki, marchewka, lekkie ciasto, przetwory, ciasto z orzechami, dynia marynowana, sos do makaronu, puree dyniowe, pączki pieczone, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.