Naczynia żeliwne – jak gotować w garnkach żeliwnych i jak o nie dbać

Naczynia żeliwne – jak gotować w garnkach żeliwnych i jak o nie dbać

Naczynia żeliwne – jak gotować w garnkach żeliwnych i jak o nie dbać

Żeliwo. Nie wchłania zapachów, nie pochłania wilgoci, nie tworzą się na nim plamy i przebarwienia. Wyjątkowo twarde, nie szczerbi się i nie rysuje. Żeliwne garnki, brytfanny, płyty i patelnie to inwestycja na lata – nie na chwilę. Naczynia żeliwne nadają się do każdego typu kuchenek – zarówno do palników gazowych, płyt elektrycznych i indukcyjnych, a także do gotowania na węglach i na otwartym ogniu. Jak wszystkie naczynia metalowe tak i żeliwo nie nadaje się do używania w kuchenkach mikrofalowych. Naczynia id... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pasta, chleb, pasty, ciasto, kokosowe, mięsa pieczone, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, dania bez mięsa, łatwe ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto, ciasto słonecznikowe, ciasto kokosowe, ciasto francuskie, ciasto francuskie, mięso duszone

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.