Lody miodowe z solą morską – domowe lody bez maszynki

Lody miodowe z solą morską – domowe lody bez maszynki

Lody miodowe z solą morską – domowe lody bez maszynki

Przepis na : deser

Miód lawendowy i sól. Nie, to nie jest kosmiczne połączenie. To jest połączenie które idealnie smakuje właśnie w postaci lodów. Gładkich, kremowych, mocno śmietankowych. Domowe lody miodowe – bez maszynki, bez jajek, bez gotowania. Śmietanę i mleko schładzamy w lodówce – do ubijania i mieszania oba składniki powinny być bardzo zimne. Mleko po wyjęciu z lodówki mieszamy dokładnie z miodem i solą. Śmietanę wlewamy do wysokiej miski lub misy robota planetarnego i ubijamy na średnio wysokiej mocy miksera do mom... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mleko skondensowane, deser, desery, szybki deser, deser owocowy

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.