Pasta z ciecierzycy z burakami i masłem orzechowym

Pasta z ciecierzycy z burakami i masłem orzechowym

Pasta z ciecierzycy z burakami i masłem orzechowym

Miał być hummus. Sezam jednak wyparował i nie miałam z czego zrobić tahini . Dodałam więc masło orzechowe. Nie taki głupi pomysł, moi drodzy. Tą pastą zajadaliśmy się przy okazji mięsnego obiadu, resztę zabrałam do pracy i wchłonęłam z ciemnym pieczywem. Nie spodziewam się, aby ten przepis dla każdego był jakimś wielkim wow, ale amatorzy na pewno się znajdą. Składniki: 1 szklanka suchej ciecierzycy 2 średnie buraki 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz 1 łyżka oliwy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.