Caponata

Caponata

Caponata

No to lecim dalej z kuchnią włoską. Tym razem caponata, czyli sycylijska potrawa z bakłażanem, pomidorami i oliwkami. Widziałam ją wiele razy w różnych programach kulinarnych, mam ją od dawna zapisaną w moim przepisowym kajeciku, tak mnie coś tknęło, żeby zrobić ją właśnie dzisiaj. Użyłam do niej dość sporej ilości oliwy z pierwszego tłoczenia. W pewnym momencie nawet popukałam się w czoło, zdałam sobie bowiem sprawę, jakie ilości tego tłuszczu u nas schodzą. Dobrze, że jest zdrowa… o jej kaloryczności... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.