Faworki z piekarnika

Faworki z piekarnika

Faworki z piekarnika

Idąc za ciosem i falą pączkową przeprowadziłam eksperyment piekarniczy, pt.: Czy faworki można upiec? Wydaje się to niezłą alternatywą, gdy nie mamy litra oleju na zbyciu, by sobie ulżyć w tłustoczwartkowej nagonce.  Składniki: 5 + 1 łyżek mąki pszennej 2 żółtka 1/2 łyżki miękkiego masła 2 płaskie łyżki śmietany 12% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżka cukru wanilinowego Przygotowanie: Mąkę przesiałam. Białka oddzieliłam od żółtek i schowałam "na zaś potem" do zamrażalki. Dodałam szczyptę sol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.