Drożdżowy rabarbarowiec z migdałami

Drożdżowy rabarbarowiec z migdałami

Drożdżowy rabarbarowiec z migdałami

Składniki: 1 kg rabarbaru opakowanie migdałów w płatkach duże opakowanie cukru wanilinowego aromat śmietankowy/waniliowy 50 g świeżych drożdży 2-3 jajka szklanka mleka szklanka cukru 2-3 szklanki mąki pszennej 150 g margaryny mlecznej Przygotowanie: Rabarbar należy wybierać jak najczerwieńszy, będzie wtedy mniej kwaśny. Obrać i pokroić na około 1 cm kawałeczki. Zasypać cukrem - nie żałować! I odstawić, aż puszczą soki. Mąkę przesiać, pokruszyć drożdże, zalać ciepłym mlekiem i zasypać szklanką cukru. Poczekać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.