Drożdżowe ze śliwkami, jagodami i kruszonką

Drożdżowe ze śliwkami, jagodami i kruszonką

Drożdżowe ze śliwkami, jagodami i kruszonką

Ciasto: duże opakowanie cukru wanilinowego aromat śmietankowy/waniliowy 50 g świeżych drożdży 2-3 jajka szklanka mleka szklanka cukru 2-3 szklanki mąki pszennej 150 g margaryny mlecznej lub masła śliwki węgierki (8 - 10 sztuk) pół szklanki jagód kilka wiśni Kruszonka: 50 g masła 60 g mąki 60 g cukru Przygotowanie: Mąkę przesiać, pokruszyć drożdże i rozpuścić w  ciepłym mleku. Wlać do miski z mąką i zasypać szklanką cukru. Poczekać, aż drożdże ruszą (zaczną się pienić). Wymieszać łychą i dodać pozostałe skł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.