Domowy makaron 5 jajeczny

Domowy makaron 5 jajeczny

Domowy makaron 5 jajeczny

Składniki: 500 g mąki 5 jajek ew. woda Przygotowanie: Mąkę przesiewamy i robimy w niej dołek, do którego wbijamy jajka. Wyrabiamy ciasto, dolewając stopniowo wody jeśli jest taka potrzeba. Dobrze odmierzyć sobie łyżką, bo może nie być potrzebna. Ciasto powinno być sprężyste. Zostawiamy je na jakieś 15 minut pod przykryciem, by nie wyschło. Rozwałkowujemy  i kroimy wg uznania. Jakie tylko kształty nam pasują. Gotujemy w osolonej wodzie. 7 - 10 minut. Takie kluseczki u mnie zajada się chętnie z podsmażoną c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.