Ciasto Murzynek wg. babcinej receptury

Ciasto Murzynek wg. babcinej receptury

Ciasto Murzynek wg. babcinej receptury

Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 kostka margaryny 3 jajka 1,5 szklanki cukru 3 łyżki kakao 6 łyżek wody łyżka kandyzowanej skórki z pomarańczy 5 ml aromatu pomarańczowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Margarynę, cukier, kakao i wodę zagotować i ostudzić. Następnie odlać z pół szklanki, a resztę przelać do miski z suchymi składnikami i ucierać. Po chwili kolejno dodawać żółtka, a z białek ubić pianę, którą dodawać stopniowo pod koniec. Piec około 40-45 minut ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.