WEGAŃSKIE BABECZKI JAGLANO-FASOLOWE

WEGAŃSKIE BABECZKI JAGLANO-FASOLOWE

WEGAŃSKIE BABECZKI JAGLANO-FASOLOWE

U nas w domu wszyscy bardzo doceniamy kaszę jaglaną. Przyrządzamy z niej naleśniki, jest dodatkiem do zup i składnikiem pasztetów. Dzisiaj łączymy ją z fasolą i warzywami, by wyczarować przepyszne babeczki. Jagódka nazwała je ciasteczkami, jadła jeszcze gorące. Smak wygrał z bólem poparzonych paluszków. :-) Składniki na 12 babeczek:  3 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (1 1/2 suchej kaszy), 4 szklanki ugotowanej fasoli (1,5 szklanki suchej), 1 cebula, pół marchewki, 1 laska selera naciowego, 1 pietrus... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jeść, by żyć w zdrowiu

Autor

Dominika VeganDominika Vegan

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, fasola, mielone, kasza jaglana, babeczki, naleśniki, mielone z warzywami, marchewka, seler, kokosowe, naleśnik, seler naciowy, dynia, muffiny, zupa, ciasteczka, pasztet, przekąski, naleśniki z warzywami, gotowana marchewka, zupa z selera, dania na gorąco, ciasteczka kokosowe

Inne przepisy z Jeść, by żyć w zdrowiu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.