Szparagi z sosem holenderskim

Szparagi z sosem holenderskim

Szparagi z sosem holenderskim

Jak do tej pory, w mojej majowej kuchni rządzą szparagi. Dziś klasycznie - z sosem holenderskim :) Nie byłam do niego przekonana ale ze szparagami smakuje wyśmienicie. Niebo w gębie :) 2 pęczki zielonych szparagów 3 łyżki masła 2-4 ząbki czosnku sól  1 łyżeczka cukru Szparagi obrać w dolnej części i odciąć końcówki lub odłamać zdrewniałe końcówki. W wysokim garnku zagotować wodę z małą ilością soli i cukru. Na wrzątek wrzucić szparagi i gotować 3 minuty. Wyjąć z garnka. Na patelni rozpuścić masło i dodać do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jemy Pijemy

Warto przeczytać

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.