Lemoniada bazyliowa , basil lemonade

Lemoniada bazyliowa , basil lemonade

Lemoniada bazyliowa , basil lemonade

Ta szklanka miała ponad pół litra więc podaję proporcje: 3-4 cytryny 4 dorodne gałązki bazylii syrop cukrowy (ile kto lubi) sprite lub 7 UP do uzupełnienia  Pokrojoną na ćwiartki cytrynę ugnieść mudlerem ( rozgniataczem do owoców ) razem z bazylią i syropem cukrowym, wyszejkerować, przelać do szklanki, zasypać lodem i uzupełnić spritem. Dodać zest ze skórki cytryny i gałązkę bazylii. Gotowe !!! Do mniejszej szklanki oczywiście należy odpowiednio zmniejszyć proporcje :)  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jemy Pijemy

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.