Jak oprawić, przygotować kalmary, kałamarnicę, mątwę krok po kroku

Jak oprawić, przygotować kalmary, kałamarnicę, mątwę krok po kroku

Jak oprawić, przygotować kalmary, kałamarnicę, mątwę krok po kroku

 Kalmara złapać mocno poniżej głowy i energicznie pociągnąć...  Głowa z odnóżami powinna ładnie odejść od reszty... Ten czarny woreczek wypełniony jest tzw "naturalnym atramentem" , którego można użyć np. do barwienia makaronu.  Następnie należy wyjąć coś w rodzaju Kręgosłupa, struny grzbietowej. Wygląda jak plastik.  Złapać mocno palcami, między płetwami a tułowiem. Przebić się, aż powstanie dziura...  I energicznym ruchem zdjąć skórę.  Zdejmowania skóry ciąg dalszy...Płetwa zostaje od... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jemy Pijemy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.