ZIEMNIACZANE DODATKI DO OBIADU

ZIEMNIACZANE DODATKI DO OBIADU

Przepis na : obiad

Zapiekane rozetki: Obierz i ugotuj do miękkości 1 kg ziemniaków. Odcedź i jeszcze ciepłe utrzyj z trzema łyżkami masła oraz odrobiną gęstej kwaśniej śmietany. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Przełóż do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie dużej gwiazdki. Wyciśnij spore rozetki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 200 stopniach do zarumienienia się. Łódeczki faszerowane serem: Niewielkie ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie. Wyjmij i ...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.