SCHAB PO BAKOŃSKU

SCHAB PO BAKOŃSKU

SCHAB PO BAKOŃSKU

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 4 plastry schabu, średnia cebula, 20 dag pieczarek, nieduża papryka czerwona, 1/2 opakowania pomidorów krojonych, 100 g boczku wędzonego, 150 ml śmietany, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka mąki ziemniaczanej, sól, pieprz świeżo mielony, łyżka oleju. Przygotowanie: Plastry schabu rozpłaszczam ręką, każdy przekrawam na pół. Oprószam solą i świeżo mielonym pieprzem z obu stron, dobrze wcieram w m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

jejkuchniajejkuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, boczek, mięso, mielone, schab, pieczarki, sosy, wieprzowina, gulasz, obiad, obiad na szybko, szybki obiad, mięso duszone, mięso mielone, schab duszony z warzywami, pieczarki w sosie, pieczarki do obiadu

Inne przepisy z JejKuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.