SCHAB GOTOWANY W SOSIE Z PIECZARKAMI

SCHAB GOTOWANY W SOSIE Z PIECZARKAMI

SCHAB GOTOWANY W SOSIE Z PIECZARKAMI

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 5 plastrów schabu, 50 dag pieczarek, około 500-600 ml wody + 2 łyżki sosu sojowego, średnia cebula, 1/2 łyżeczki tymianku, sól, pieprz, 1/2 łyżki oleju, łyżka masła, ząbek czosnku, łyżeczka mąki ziemniaczanej + odrobina zimnej wody do zagęszczenia sosu. Przygotowanie: Każdy plaster schabu kroję na pół, następnie wzdłuż, aby mięso było cieńsze. Cebulę i czosnek drobno siekam, podsmażam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.