ROGALIKI Z CIASTA PÓŁFRANCUSKIEGO Z NUTELLĄ

ROGALIKI Z CIASTA PÓŁFRANCUSKIEGO Z NUTELLĄ

ROGALIKI Z CIASTA PÓŁFRANCUSKIEGO Z NUTELLĄ

WYKONANIE:  ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA:  30 MINUT  (+ 60 MINUT CHŁODZENIA CIASTA W LODÓWCE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY:  8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI:  5-7  (wyszły 32 rogaliki) Składniki: 1,5 szklanki mąki, 125 g margaryny, 1/2 szklanki gęstej śmietany 18%, opakowanie cukru wanilinowego, łyżeczka proszku do pieczenia, krem typu "Nutella", żółtko. Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczam w misce i zagniatam ciasto.  Zawijam w folię i wkładam do lodówki na około 1 godzinę. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

9 najlepszych sałatek na imprezę!

Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.