ŁOSOŚ POD PIERZYNKĄ

ŁOSOŚ POD PIERZYNKĄ

ŁOSOŚ POD PIERZYNKĄ

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: 2 filety łososia (po 150 g każdy), 2 duże pory, 2 łyżki oliwy  + do posmarowania folii, 4 plastry cytryny, 2 łyżki drobno posiekanej pietruszki, 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku, 4 łyżki śmietany 30%, sól, pieprz. Przygotowanie: Pory kroję w półplasterki, podsmażam na oliwie około 8 min., aż zmiękną. Doprawiam solą i pieprzem. Z folii aluminiowej wycinam dwa kawałki (nieco większe ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.