DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ

DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ

DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ

Przepis na : deser

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 180 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-12  (WYSZŁO 12 BUŁECZEK) Składniki na ciasto: rozczyn: 25 g drożdży, 125 ml ciepłego mleka, łyżeczka mąki, łyżeczka cukru; 250 g mąki, szczypta soli, 50 g cukru, 50 g masła (roztopionego i przestudzonego), jajko. Składniki kruszonki: 10 g zimnego masła, 2 łyżka mąki, 1/2 łyżki cukru. Dodatkowo: 12 średnich truskawek (pokrojone w plasterki), żółtko rozmieszane z dwoma łyżkami mleka. Przygotowanie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.