Crem brulle zapiekany w dyni Hokkaido z kruszonką

Crem brulle zapiekany w dyni Hokkaido z kruszonką

Crem brulle zapiekany w dyni Hokkaido z kruszonką

Przepis na : deser

Słodka dynia Hokkaido, która w swym wnętrzu ukryła przepyszny crem brulle. Deser upieczony a następnie mocno schłodzony a tuż przed podaniem posypany gorącą kruszonką prosto z piekarnika.       1 mała dynia Hokkaido 1 szklanka kremówki 4 żółtka 3 łyżeczki cukru kruszonka 1 łyżka masła i cukru 2-3 łyżki mąki Z dyni ścinamy „czapeczkę” i wydrążamy z pestek. Śmietanę zagotować z cukrem Żółtka miksujemy przez kilka sekund (nie ubijamy na puch), powoli wlewamy do nich gorącą śmietanę, ciągle ubij... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.