Profiterolki

Profiterolki

Profiterolki

Przepis na : deser

Ciasto parzone należy chyba do jednego z najbardziej uniwersalnych ciast. Możemy je wykorzystać jako bazę pod desery – ptysie, eklery, karpatkę, jak również wykonać z nich dania wytrawne faszerując np. szpinakiem, podając w formie groszku ptysiowego do gulaszu czy jako dodatek do zup. Mi chyba jednak najbardziej odpowiada wersja deserowa. A ponieważ ptysie na tym blogu już gościły, to tym razem na warsztat poszły profiterolki. A co to takiego? To nic innego jak niewielkie ptysie, wielkości orzecha włoskie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jacob Tastes

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Jacob Tastes

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ptysie, krem, deser, kluski, desery, polewa czekoladowa, czekolada, ciastka , ciasteczka, orzechy, karpatka, gulasz, szpinak, zupa, bez pieczenia, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto ucierane , krem czekoladowy, ciasto z orzechami, ciasta z masa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, zupa krem, zupa krem z groszku, gorąca czekolada, jajka nadziewane

Inne przepisy z Jacob Tastes

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.