Krajanka piernikowa z marcepanem i powidłami

Krajanka piernikowa z marcepanem i powidłami

Krajanka piernikowa z marcepanem i powidłami

Ciasto to jest znane wielu blogerkom, które piekły je jakieś pięć, sześć lat temu. Wówczas krajanka ta królowała na polskich blogach, dzisiaj zapomniana już niestety:( A szkoda, bo ciasto pyszne, choć słodkawe. Można, a nawet trzeba je upiec kilka dni przed planowanym serwowaniem na stół, bo lepsze jest po kilku dniach - nabiera smaków:) Nie będę pisać, od kogo zgapiłam ten przepis, bo korzystało z niego wiele dziewczyn. Napiszę tylko, że polecam. A Koleżanki, które to ciasto już piekły, proszę niech się w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu In my kitchen

Warto przeczytać

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Autor

AlinaW

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pasta, pasty, piernikowa, sok, orzechy, piernik, miód, jajko, pyszne ciasto, lukier , ciasto z orzechami, lekkie ciasto, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, ciasto cytrynowe, ciasto z bezami, ciasto z białek , ciasto na zimno, mleko w proszku

Inne przepisy z In my kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.