Buraczki z papryką mojej mamy (na zimę - do słoika bez pasteryzowania)

Buraczki z papryką mojej mamy (na zimę - do słoika bez pasteryzowania)

Buraczki z papryką mojej mamy (na zimę - do słoika bez pasteryzowania)

Przepis sprawdzony... od wielu lat w mojej rodzinie buraczki są robione w ten sposób. Z tej porcji wychodzi 7,5 słoika 0,5 l. Wszystkim smakują, także więcej nie ma co pisać. Podaję przepis:-) Składniki: 3 kg czerwonych buraczków 1/2 szkl. cukru 1 szkl. octu spirytusowego 10% 1 szkl. wody 3 cebule 1/2 kg papryki 1 łyżka soli Wykonanie: Buraczki ugotować w skórce do miękkości. Następnie obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Ocet, cukier i wodę zagotować. Do po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.