Włoska parmigiana di melanzane

Włoska parmigiana di melanzane

Włoska parmigiana di melanzane

Przepis na : obiad

Parmigiana di melanze to klasyczne danie kuchni włoskiej, które składa się z bakłażanów i sosu pomidorowego. Danie jest bardzo proste i szybkie Składniki / 4 porcji: – 3-4 bakłażany pokrojone wzdłuż w plastry o grubości ok. 1 cm – 3 łyżki oliwy z oliwek – 1/2 drobno posiekanej cebuli – ok.700 ml passaty pomidorowej – posiekany pęczek świeżej bazylii – 2 mozzarelle – sól i pieprz Przygotowanie: Pokrojone bakłażany ułożyć na sicie, posypać solą i pozostawić mniej więcej 30 minut, aby puściły sok. Na rozgrzanej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu I LOVE LIFE

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.