Schab z kiszoną kapustą i czerwoną soczewicą

Schab z kiszoną kapustą i czerwoną soczewicą

Schab z kiszoną kapustą i czerwoną soczewicą

Przepis na : obiad

Na niedzielnym obiedzie nie może u mnie zabraknąć dania mięsnego, dlatego często piekę wieprzowinę. Schab zwinięty w roladę z kiszoną kapustą i czerwoną soczewicą. Tak przygotowane mięso jest kruche i lekko kwaskowe dzięki kapuście. 1 1/2 kg schabu 400g kapusty kiszonej 1 szklanka soczewicy czerwonej 1 cebula sól pieprz czarny majeranek 1 płaska łyżeczka żelatyny Kapustę kiszoną przepłukać i obgotować. Miałam z marchewką i kminkiem. Soczewicę ugotować w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, mięso, kapusta kiszona, schab, obiad, wieprzowina, roladki, świąteczne przepisy, drozdzowka, drożdżówki , bułki, świąteczne, dania bez mięsa, dania mięsne, marchewka, czerwona kapusta, mięso na obiad, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.