Pstrąg łososiowy z pęczakiem, buraczkami i wędzonym twarogiem

Pstrąg łososiowy z pęczakiem, buraczkami i wędzonym twarogiem

Pstrąg łososiowy z pęczakiem, buraczkami i wędzonym twarogiem

Przepis na : obiad

Pstrąg łososiowy przygotowany w foli aluminiowej na patelni jest podobny do ryby gotowanej na parze. Smaczny i aromatyczny dzięki temu, że dusi się w sosie własnym. Podałam go z kaszą pęczak, różową od pieczonego buraczka ćwikłowego i z wyraźnym smakiem wędzonki dzięki twarogowi. Taką sałatkę z buraczkiem można podać na ciepło jak również na zimno. Polecam na lekki, zdrowy obiad :) 4 filety z pstrąga łososiowego sól pieprz kolorowy oliwa z oliwek sok z cytryny ok 3 gałązki tymianku SAŁATKA PĘCZAK: 1 szklanka ka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, ryby, pstrag, buraczki, twaróg, ryba, buraki, pstrąg łososiowy, sałatka, sałatki, obiad, burak, słonecznik, sosy, sałatka z buraków, sałatka do obiadu, lekkie sałatki, sałatka z wędzoną rybą, smaczna sałatka, pieczone buraki, drugie danie

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.