MIGDAŁOWE BABECZKI Z CZEREŚNIAMI

MIGDAŁOWE BABECZKI Z CZEREŚNIAMI

MIGDAŁOWE BABECZKI Z CZEREŚNIAMI

Przepis na : deser

SKŁADNIKI: 150 g masła 100 g cukru pudru 100 g zmielonych migdałów 75 g mąki 6 białek 1 łyżka miodu Roztopić masło i odstawić, dodać miód. Białka ubić (mikserem) z cukrem, mąkę wymieszać z migdałami i po trochu dodawać do ubitych białek. Mąkę dodajemy i mieszamy ręczną trzepaczką. Dodajemy masło po trochu i cały czas mieszamy. Babeczki można upiec w formie bez papilotek ale należy dobrze wysmarować foremki. Ciasto wlewamy do foremek i wkładamy czereśnie z ogonkami. Pieczemy 20-25 min w 185 st. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu harrisa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.