Pesto z natki młodej marchewki

Pesto z natki młodej marchewki

Pesto z natki młodej marchewki

Kuchenny recykling. Nie jest to jednak szczyt skąpstwa, a oświecenie Bo szkoda wyrzucać, gdy natka to same zalety – zawiera więcej witaminy C, niż korzeń i sporą ilość witaminy K, więcej niż inne popularne warzywa. Nasze prababki używały naci marchewki jako środka antyseptycznego na rany, choroby jamy ustnej i dziąseł, likwidowania nieświeżego oddechu i jako środka usuwającego obrzęki. Dodatkowo liście mają właściwości odtruwające wątrobę i oczyszczające organizm. Nawet jeśli połowa z tego jest prawdą, to ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu gutfut

Autor

gutfut

Dlaczego kolejny blog kulinarny?

Z wygody! I przyszłościowego myślenia!

Kiedy będę już stara i zmęczona wiecznym waleniem w garnki, poproszę swoje córki, aby odpaliły stronę gutfut.pl, pokażę paluszkiem co chcę dostać dzisiaj na obiad i w spokoju pójdę oglądać po raz 2.543.739 „Gotowe na wszystko” na przemian z „Przyjaciółmi”. Proste? Proste! :P :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pesto, marchewka, tarta, makarony, makaron, chleb, pasty, słonecznik, pasta, mięso, impreza, makaron z pesto

Inne przepisy z gutfut

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.