Seler po turecku

Seler po turecku

Seler po turecku

  Dziś na obiad bardzo aromatyczne i lekkostrawne danie. Główną rolę odrywa to seler, którego smak podkręciłam cynamonem i kuminem, co wydobyło z niego orzechowy aromat. Składniki na 4 duże porcje: około 1 kg selera (u mnie dokładnie było 700 g a reszta to pasternak) 200 g suszonych moreli ( około 15 sztuk) 2 średniej wielkości cebule 2 laski cynamonu łyżeczka kuminu 2 wegańskie kostki rosołowe 250-300 g suchego ryżu (najlepszy będzie jaśminowy, ale parabloliczny, jak to miało miejscu u mnie też się s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu greenscarf

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.