Polvorones de chocolate

Polvorones de chocolate

Polvorones de chocolate

Polworony, w wersji orzechowej, już piekłem. Teraz prezentuję wersję jednocześnie bardziej i mniej klasyczną. Bardziej klasyczna, bo z migdałami. Mniej klasyczna, bo z czekoladowe (tzn. z kakao). A piekę je, bo święta powoli się zbliżają, a polworony obecnie należą do tradycyjnych hiszpańskich wypieków w bożonarodzeniowym okresie.Pyszne, delikatne, kruchutkie (po wyjęciu z piekarnika nie można ich ruszać, nim nie ostygną całkowicie na blasze, bo w przeciwnym razie się rozpadną). Z drugiej strony, tyle cukru i sma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka

Autor

MarcinH

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, mielone, przepisy na święta, ciasto, siekane, ciasteczka, cynamon, kakao, bagietka, bułki, chleb, pieczywo, czekoladowa, jajko, bożonarodzeniowe, słodkie, chleb na zakwasie, tanie ciasto, ciasta tortowe, bułka pszenna, ciasto z masa, ciasta z masa, pieczeń z mielonego, jajka na święta, chleb mieszany, pyszne ciasto, chleb na drożdżach , ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasteczka na święta

Inne przepisy z Grahamka, weka i kajzerka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.