Aioli - król wśród sosów śródziemnomorskich

Aioli - król wśród sosów śródziemnomorskich

Aioli - król wśród sosów śródziemnomorskich

źródło: cdc.ca Sos Aioli nazywany "masłem Prowansji" uznawany jest za fundament kuchni śródziemnomorskiej.  Intensywny w smaku i aromatyczny pasuje do mięsa, ryb i różnego rodzaju przekąsek. Dobrze ukręcony sos jest tak gęsty, że można postawić w nim łyżkę.   Sos Aioli nazywany "masłem Prowansji"  jest bardzo znany na terenach Morza Śródziemnego m.in. w Hiszpanii, Prowansji. Jest jednym z ważniejszych składników, a wręcz można by powiedzieć fundamentów kuchni śródziemnomorskiej. Sos Aio... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuję Testuję

Autor

gosia47-47gosia47-47

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, ryby, ryba, mięso, majonez, francuskie, przekąska, dipy, wołowina, ziemniaki, przekąski, pieczywo, sos czosnkowy, dip czosnkowy, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem

Inne przepisy z Gotuję Testuję

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.